I Danmark er 2. juledag en officiel helligdag. Det betyder, at de fleste butikker og virksomheder holder lukket, og at mange mennesker har fri fra arbejde og skole.

2. juledag falder altid den 26. december, og det er en dag, hvor mange danskere bruger til at slappe af og være sammen med deres familie og venner.

Hvis du vil vide mere om 2. juledag og dens historie, kan du læse mere på er 2. juledag en helligdag.

Hvordan fejrer man 2. juledag i Danmark?

2. juledag er en dag, hvor mange danskere bruger til at slappe af og nyde tiden med deres familie og venner. Nogle mennesker tager på tur ud i naturen, mens andre bliver hjemme og hygger sig med spil og film.

Traditionelt set er 2. juledag også en dag, hvor man spiser rester fra julemiddagen. Mange danskere laver en stor julemiddag den 24. december og har derfor masser af mad tilovers til den næste dag.

Derudover er der også mange, der bruger 2. juledag til at besøge familie og venner, som de ikke har set i lang tid. Det er en dag, hvor man kan tage sig tid til at være sammen med dem, man holder af.

Historien bag 2. juledag

2. juledag har sin oprindelse i den katolske kirke, hvor dagen blev fejret som Sankt Stefans dag. Sankt Stefan var den første kristne martyr, og hans død blev fejret den 26. december.

Efter reformationen i Danmark blev Sankt Stefans dag afskaffet som helligdag, men dagen blev stadig fejret som en fridag. I dag er 2. juledag en af de få fridage, der stadig er tilbage i Danmark.

Andre helligdage i december

  • 1. december – Julemåneden starter
  • 24. december – Juleaften
  • 25. december – 1. juledag
  • 26. december – 2. juledag
  • 31. december – Nytårsaften

Der er altså mange helligdage i december, og det er en måned, hvor mange danskere har fri fra arbejde og skole. December er også en måned, hvor man hygger sig med juleforberedelser, julegaver og julemad.

Hvis du vil læse mere om globale helligdage i december, kan du besøge globale-helligdage-i-december.dk.